Billig låseekspert

Forleden dag, da jeg sad og hyggede mig med en god bog i min sofa, ringede min veninde op. Hun var lidt hidsig at høre på. Hun havde lige været nede i kælderen for at hente sin cykel, men den var blevet stjålet. Hun skulle på tur med sin første date og var helt ude af stand til at tænke klart. Hun og hendes ex brød forholdet for nogle måneder siden, og nu vil hun gerne videre. Havde derfor sagt ja til at køre en tur på cykel på date i søndags.
Nu er min veninde ikke lige hende, der ligger og ræser på cykel hver dag. Jeg tror faktisk, at hendes cykel ikke er blevet stjålet, men at den er blevet fjernet, fordi hun ikke har brugt den i mange måneder.

Ejendomsforeningen

Ejendomsforeningen, hun bor i, er rigtig god til at holde øje med den slags, og de rydder tit op. Men hun var jo helt ulykkelig, min veninde. Skulle hun nu ringe afbud til daten? Jeg tilbød hende, at hun kunne låne min cykel. Jeg vidste jo godt, at det var den egentlige grund til, at hun ringede op.
Jeg bad hende om at levere min cykel tilbage til mig inden mandag morgen, hvor jeg skal op og på arbejde. Den står nede i cykelkælderen, og låsen fungerer fint. Jeg fortalte hende, hvor jeg lægger nøglen til cykelkælderen, hun skulle bare huske at lægge den tilbage nøjagtigt der, hvor jeg har lagt den til hende. Hun kunne hente cyklen, når hun ville. Jeg var bare nødt til at gå, da jeg skulle til frokost hos mine forældre. Hvis noget, så skulle hun bare ringe til mig.

En billig låsesmed

På vej i S-toget ud til mine forældre ringer min veninde op igen: ”Jeg tror, du har brug for en billig låsesmed. Jeg kan ikke finde nøglen. Den er væk.”
Ej, det har jeg ikke. Har du læst instruksen, jeg skrev på SMS? Du skal åbne det vindue med en knust rude, så ligger nøglen mellem vinduet og karmen der. Du skal ikke åbne vinduet, der ikke har rude.
Jeg er lidt irriteret på hende. Hun laver altid rav i den der, hvor der er mindst brug for det. ”Slap af, tag en dyb indånding. Det skal nok gå godt med den date. Og hvis det ikke dur, ja så må du bare acceptere det.” Jeg forsøger at tale hendes nervøsitet væk. Hun bliver altid helt hys, når hun skal noget nyt. Rutinemenneske.

Jeg ankommer til stationen og skifter tog til banen op til mine forældre. Har købt en buket blomster til dem, selv om de har, en kæmpe, stor have. Min far henter mig på stationen. Han fortæller mig om vinterhaven og om indbruddet, de havde i garagen. Der var ikke taget noget af værdi, blot lidt værktøj. Men alligevel. De har fundet en billig låsesmed, som har skiftet låsen til garagens dør. Lige nu er han ved at udarbejde et forslag og tilbud til, hvad det vil koste dem at skifte låse i alle husets yderdøre. Der er døre ud til hoved- og bagindgang, kælderindgang og til to terrasser foruden til garagen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *