Den søde tand

Rigtig mange mennesker kæmper med den søde tand. – Det er et voldsomt problem for rigtig mange mennesker, der simpelthen ikke formår at kæmpe imod den søde tand. de kæmper mere eller mindre livet igennem for at slippe af med deres trang til søde sager. – Men det er ret ofte en ulige kamp at kæmpe imod den søde tand!

Og det begynder jo ret ofte, når vi er ganske små. – Især i “gamle dage” blev der helt klart lagt grund til din kamp imod den søde tand! – I gamle dage var det ret almindeligt, når et lille barn i barnevognen græd, så fik de da dyppet deres sut i honning eller sukker! – Så hvor mærkeligt er det dog, at den “lille” senere forbinder trøst med noget sødt? – Allerede her er der startet en kamp imod den søde tand!

Men i det hele taget er det jo sådan, at vi er jo mange, der forbinder hygge med indtagelse af slik og kager. – Og hvor mange familier har ikke i tidens løb givet deres børn en pose slik for lige at købe sig lidt fred og ro? – Enten i “ulvetimen”, hvor alle er trætte efter en lang dag, eller også, hvis man ikke helt er færdig med at handle ind, eller hvis de voksne lige vil købe sig lidt privatliv. – Ja, så er det jo let at plante børnene foran fjernsynet eller computeren med en pose slik = Grundlaget for den søde tand er allerede lagt der!

Hvorfor ER det så et så stort problem med den søde tand? – Jo, nogle mennesker kan tåle at få meget slik/usinde ting. – Men de fleste mennesker har nu en gang bedst af at spise en sund og lødig kost. – Det er ikke naturligt at fylde sig med søde ting og sager. – Det ender meget ofte op i et overforbrug af sukker, så det ikke længere lige er den søde tand, der lige er på spil. – nej, det er meget værre. – Mange mennesker ender op med at kæmpe med overvægt, diabetes 2, mange forskellige livsstilssygdomme, såsom hjertekarsygdomme og gigtproblemer.

SÅ er der ikke længere “bare” tale om et problem med “den søde tand”, men tale om meget alvorligere problemer med mange alvorlige konsekvenser tilfølge.

Det er bedre at spise sundt end selv verdens bedste slankekur!

Børn, der bliver fyldt med slik og søde sager, kan heller ikke tåle det. – Ja det kan voksne så altså heller ikke. – Men det er helt klart og tydeligt for alle, der ønsker at se det, at børn, man giver masser af slik og søde sager, når man lige skal “købe sig lidt tid”, de bliver fuldstændigt hyperaktive og kan slet ikke falde ned igen. – Dette skyldes deres høje indtag af diverse usundt slik, såsom vingummier og andet form for slik og ikke mindst cola, som mange, både børn og voksne fylder sig med dagligt! – Og bagefter kan folk ikke forstå, at de ikke kan få børnene til at “falde ned” igen. – Men det formår de slet ikke, da deres blodsukker snyder dem, og de er helt “høje” i flere timer af al den sukker. – Så er det ikke længere “den søde tand”, der driller dem. – Så er det langt alvorligere, og grundlaget for “den søde tand” er i hvert fald lagt!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *