Drikkevand

Min pengepung er tom. Jeg har simpelthen ikke råd til at betale alle mine regninger i denne måned. Det har noget at gøre med, at jeg har regnet fuldstændigt forkert i mit budget. Af en eller anden grund så det ud, som om at jeg ville få råd til at købe nogle dyre ting, som jeg længe har ønsket mig. Det handler om nogle møbler. Men så viste det sig jo, at budgettet var sat op på en forkert måde. Så nu er jeg i knibe. Jeg hader at skylde penge. Men det må jeg finde mig i denne måned. Jeg må udskyde at betale regningen fra vandværket. Det er ikke den store post på mit budget. Men det er en af de få goder, som det offentlige system ikke må afskære en fra. Alle har ret til rent drikkevand. Så jeg må spare i denne måned, så jeg kan betale regningen i næste måned.

Omvendt osmose vandfilter

Det, jeg blandt andet brugte penge på, var at købe et vandfilter med omvendt osmose. Den slags filtre er lidt dyrere end almindelige vandfiltre. Jeg købte det, fordi jeg læste, at det er sundere vand. man får ud af hanen, når man bruger det. Grunden er ganske simpel: Tungmetaller og den slags bliver filtreret væk fra vandet, og det betyder, at de (tungmetallerne) ikke ophober sig i kroppen.

Vi får ellers mange tungmetaller ind i kroppen via ufiltreret drikkevand. Ikke så meget, at det kan måles i gram og kilo – nej. Men nok, til at det faktisk kan være sundhedsfarligt. Og sundhed er noget, jeg virkeligt går op i. Måske er jeg fanatiker på det punkt. Men sådan er det bare for mig.

Drikkevandsanlæg

Jeg vil fx aldrig finde på at drikke vand fra et offentligt drikkevandsanlæg. Også selv om jeg er meget tørstig. Aldrig. Jeg ved jo ikke, hvem der tidligere har drukket af det. Har de suttet på hanen, eller har de bare lappet vandet i sig ved at lade vandstrålen plaske ned over tungen og læberne? Det er ikke til at vide. Så med min idé om hygiejne og sundhed ligger det ikke til mit højreben. Sådan er det bare.

Godt vand i hjemmet

Herhjemme bliver alle den slags installationer: Vandhaner i køkken og på badeværelser bliver gjort rene hver eneste dag. Jeg mener, det er på sin plads. Jeg vil ikke være skyld i, at andre redder sig en forgiftning eller en sygdom, hvis de bruger mine vandhaner.

Du skal ikke forstå det sådan, at jeg er vild med at gøre rent. Det er jeg ikke. Jeg har bare lært, at man skal passe godt på. 3 år i Indien, som frivillig lærte mig det. Dysenteri er ikke sjovt. Og dysenteri kommer ofte fra steder, hvor hygiejnen ikke er ok. Fx vandhaner. Det er ikke altid nemt at gøre vandhaner rene. Men man når langt med daglig rengøring og ugentlig aftørring med eddike. Samtidigt får man virkeligt øjnene op for, hvor snavset virkeligt sidder. Det kan se strålende ud på ydersiden. Men kig lige efter på indersiden.

Så derfor: Aldrig uden vandfilter!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *