En rigtig handymand

For tre dage siden fik jeg en mail fra min bror. Han bor i den anden ende af landet. Vi har ikke så meget kontakt. Men når vi har kontakt, så plejer det at være sjovt. Vi ses sådan set, kun hvis vi skal til familiefester, eller hvis der er en særlig anledning i familien.Vi holder dog begge to af hinanden og værdsætter på hver vores måde, at vi har kontakt via mail.

Nyt på hjemmefronten

I hans mail fortalte han mange ting om, hvad der er sket på hans hjemmefront. Hans kone er gået på deltidsarbejde. Det er han glad for. Hans døtre har det godt. Også selv om en af dem har slået op med sin kæreste. Det var hendes valg. Selvom hun var ked af det, så er hun også glad for at være kommet ud af et besværligt forhold, som hun ikke kunne klare.

Projekter med ny høvlebænk

Han fortæller mig også om sine DIY projekter. Han er god til at bruge sine hænder. Han har et værksted med en virkelig god høvlebænk han netop har købt her: https://www.dorchdanola.dk/produkter/vaerkstedsinventar/hovlebaenke-tilbehor.html  Og han nyder fx at skulle male en væg. Eller ordne en vandhane, der drypper. Ja, han skrev om sit seneste projekt: At få lagt gulv oppe på hemsen.

Huset, han bor i, er et spændende hus. Det er i flere etager. Mellem stueetagen, og det, der svarer til første sal, er der ikke et loft. Der er bare nogle gangbroer, som er meget brede. Det danner sådan en slags hems, som man kan bruge som dagligstue oppe på første sal. Derfra er der så trappe op til 2. sal.

En skruemaskine er helt uundværlig

Men han fortæller mig altså om det her projekt med at få lagt gulv på hemsen. Gulvbrædderne har han bestilt hos et byggemarked. De ligger nede i stuen til hans kones store irritation. Han sidder så deroppe og er ved at skulle skrue lægterne, der ligger under selve gulvbrædderne fast til betonstøbningen, som bærer hemsen. Og hvad sker der? Han skriver, at hans skruemaskine går i stykker, og at han mister grebet om den og næsten får skruet et hul i sin hånd. Da han råbte op i smerte, kom hans kone selvfølgelig til hjælp. Hun fik forbundet hånden, og de måtte på skadestuen. Her fik han to sting. En god forbinding, og nu er han så ved at lede efter skruemaskiner på nettet, fordi gulvbrædderne kan jo ikke blive liggende nede i stueetagen.

Han skriver også om deres tur til Herning. De var derovre for at se på en landejendom. De vil gerne flytte til noget mindre om nogle år. Derfor er de allerede ved at scanne terrænet for, hvad man kan få for sine penge på det boligmarked. Han fortæller også om, hvor glad han er for det sted, hvor han køber alt sit værktøj og grej, og han sendte endda et link med.

Han afslutter sin mail med at invitere mig til sin fødselsdag i næste måned. På det tidspunkt skulle gulvet være færdigt. Han bliver 52. Og så sender han mig gode, kærlige hilsner.
Sød mail, men også lidt kedelig. Så forudsigelig. Hvis det ikke var for historien om skruemaskinen, så havde jeg nok ikke læst helt ned til hans invitation. Og den tog jeg selvfølgelig imod. Han er sød. Min bror.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *