Forskellen på bredbånd og mobilt bredbånd

Hvis man ikke er en udpræget teknikhaj, kan det være lidt af en udfordring at se den umiddelbare forskel på bredbånd og mobilt bredbånd. Altså, selvfølgelig fraregnet den åbenlyse forskel; at det mobile bredbånd er netop det – en bredbåndsløsning, der er mobil og derfor kan tages med overalt.

Forvirringen kan opstå, når man som forbruger har besluttet sig for at investere i bredbånd, og nu skal vælge mellem mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd. Begge produkter leverer jo præcis samme service; nemlig, forbindelse til internettet.

Det almindelige bredbånd

Almindeligt bredbånd, der også kaldes ADSL, opretter forbindelse til internettet via telefonkabler. Dette betyder i praksis, at denne type bredbånd skal tilsluttes et telefonstik, før det bliver muligt at koble på internettet.

Fordelene ved det almindelige bredbånd er, at det giver dig en fast, og mere stabil internetforbindelse med ubegrænset dataforbrug. Du har også muligheden for at lade flere computere benytte den forbindelse til internettet, som det almindelige bredbånd tilbyder.

Betyder det så, at du skal trække ledninger rundt efter de computere i din husstand, som gerne vil koble på internettet? Nej, det skal du ikke, hvis du investerer i en trådløs router. Routeren giver dig signal på samme måde som almindeligt WIFI, så du kan placere din bærbare PC, hvor som helst i dit hus og stadig have internetadgang.

ADSL bredbånd tilbyder hastigheder op til 20 megabit og det er en fordel med højhastighedsbredbånd, hvis der skal være mange computere koblet på – så er der hastighed nok til at I alle kan surfe løs på nettet.

Så det almindelige bredbånd giver mening, når du ikke skal bevæge dig rundt med din PC, men blot vil være sikker på at have stabil og hurtig forbindelse til internettet fra din bopæl.

Mobilt bredbånd

Det mobilt bredbånd er ligesom det almindelige bredbånd en måde at oprette forbindelse til internettet på. Det fungerer ved, at bredbåndet opretter forbindelse til internettet gennem mobilmasterne. Faktisk fungerer det på præcis samme måde, som du måske kender det fra din mobiltelefon.

Har du planer om at være på farten med din PC, er det mobile bredbånd løsningen for dig. Du skal blot sætte et USB-modem i din computer, og så er du faktisk klar til at være online, når du er på farten.

Vær opmærksom på at både hastighed og forbindelse afhænger af, hvor god dækningen er i det område, du befinder dig i. Læs mere om mobilt bredbånd her på Pengeguru.dk sammenligningssite.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *