Hjemmesko og kultur

Badeværelses hjemmesko? Hvad er det nu for noget? Ja, det er som navnet siger; hjemmesko til badeværelset.

En af de første ting, du som gæst i nogens hjem i Japan lærer, er, at du skal tage skoene af. Det gør du i deres entre – kaldet genkon på japansk. At have sko på indendørs er en stor synd i Japan.

Skoene af

Jeg kan faktisk ikke tænke på noget mere socialt uacceptabelt end at glemme at tage skoene af, når du træder ind i nogens hjem i Japan. Det er generel viden for de fleste dog. Jeg har aldrig brudt denne regel. Og jeg har aldrig mødt nogen, der har brudt denne regel. Og nu har jeg boet i Japan i de sidste 10 år.

Den næste ting, du lærer, er, at når du har taget skoene af, forventes det, at du bærer hjemmesko indenfor. Et af de første køb, jeg lavede til min lejlighed, var 2 par gæste hjemmesko. Et par hjemmesko til herrer og et par hjemmesko til damer. Dem brugte jeg til, når mine venner kom på besøg. De er købt her: https://www.woolbynature.dk/shop/hjemmesko-3s1.html

At bruge hjemmesko i Japan er fantastisk. Om vinteren holder de dig varm, og om sommeren sørger de for, at du ikke klister til gulvet, når du sveder.

Hjemmesko

Så er der hjemmesko til badeværelset. De fleste traditionelle restauranter, centre eller japanske skoler har en slags hjemmesko i plastic, som du skifter til, når du skal på badeværelset. Det er for, at hvad der nu sker på badeværelset, beholdes på badeværelset og ikke under de hjemmesko, der gås med i hele huset. Disse badeværelses hjemmesko finder du også i private hjem.

Ville du overveje hjemmesko til dine gæster? Eller på badeværelset? Du kan i øvrigt overveje et kvalitets lammeskind til badeværelset – det er en helt fantastisk effekt: https://www.woolbynature.dk/shop/lammeskindstaepper-19c1.html

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *