Ingen brandfare med e-cigaretter

Udover det skadelige ved selve rygningen, er en af de større fare ved rygning er, at der nemt kan opstå brand og brandskader, hvis der tabes gløder fra cigaretterne. Tidligere kunne man risikere at brænde inde hvis man faldt i søvn med en tændt cigaret i hånden, cigaretproducenterne fandt dog en vej imod dette ved at sørge for, at cigaretter selvslukker ca. halvvejs hvis ikke der fortsat ryges på dem. Med en E-cigaret er du fuldstændig fri for brandskader og gløder, der kan lave huller i dit tøj, møbler og tæpper. Du sikrer derved ikke kun dig selv, men også din familie for brandfare. Du behøver ikke længere tænke på at tømme askebægere og du slipper for røglugten i dit hjem og i dit tøj.

E-cigaretter er det sikre valg.

Hvis du skifter dine almindelige cigaretter ud med en e-cigaret tager du enten bevidst eller ubevidst et mere sikkert valg. En e-cigaret virker på den måde at et genopladeligt batteri opvarmer væsken du suger op på vejen så den kommer ud i dampform. Dampen er kølig og blød i munden, og du inhalerer på samme måde som du ville med almindelige cigaretter. Hvis du falder i søvn med en tændt e-cigaret kan der ikke opstå brand, da der ikke er åben ild eller gløder involveret, og har du glemt at slukke for batteriet sker der ikke andet ved dette end at det aflades og skal lades op igen. Askebægere kan være skyld i at skraldeposer og papir kan antændes hvis de tømmes umiddelbart efter slukningen af en cigaret. Med en e-cigaret slipper du for besværet og lugtgenerne af askebægere. Når du har tømt en beholder med e-væske kan du smide den i skraldespanden som andet affald. Det eneste du skal være opmærksom på ved brug af e-cigaretter er at mundstykket kan blive overophedet ved konstant brug ganske som et filter på en almindelig cigaret bliver det, men på en e-cigaret er mundstykket af plastic eller i nogle tilfælde af metal, hvilket kan give små brandvabler på dine læber, for at undgå dette bør du læse instruktionerne om brug af e-cigaretter inden du starter med at dampe.

Du undgår andre ting end brandfare med e-cigaretter.

Det er ikke nok at der ingen brandfare med e-cigaretter er, du slipper også for ildelugtende tøj, der stinker af nikotin og røg, det samme gælder for dit hjem. Med en e-cigaret er det slut med at vaske væggene i hjemmet rene for nikotinskjolder. Dit sociale liv kan også forbedres, da dine ikke-rygere i din omgangskreds nu ikke skal rynke på næsen af at være sammen med dig. Dampen fra en e-cigaret er ikke skadelig på samme måde som røgen fra almindelige cigaretter er det og du kan derfor skåne din familie og venner for passiv rygning. Da der ikke er nogen lovmæssige restriktioner på hvor du må dampe på din e-cigaret kan du også tage den med overalt, der er dog nogle butikker og restauranter, der har opsat en forbud mod dampning af hensyn til andre kunder, både rygere som ikke-rygere.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *