Kan fysioterapeuten hjælpe

Jeg har i meget lang tid haft ondt i min højre fod. Jeg kan ikke beskrive smerten. Det nærmeste jeg kommer, er at sige, at det brænder lige ned under hælen. Sådan lidt ind mod svangen. Når jeg strækker benene ud i sofaen, er det, som om det fortager sig en lille smule. Men når jeg forsøger at mærke på foden, så svier og brænder det. Jeg kan også mærke med mine fingre, at området er varmt.

Forbandet hælspore

Min læge, som jeg talte i telefonen med om det forleden dag, siger, at det lyder, som om jeg har hælspore. Han anbefalede, at jeg holder mit ben i ro i noget tid. Måske en uge. Og derefter ringer til ham igen, hvis smerten ikke fortager sig.

Han nævnte intet om, at jeg ikke må bevæge mig. Sagde bare, at jeg skal holde mig i ro.

Nu er jeg et aktivt menneske. Altså fysisk aktiv. Jeg plejer at løbe hver morgen. Måske 4 km. Det er svært for mig ikke at røre mig. Jeg har forsøgt at løbe, men det gjorde for ondt. Så nu er jeg begrænset til blot at gå en lang tur om dagen. Alligevel vil smerten ikke fortage sig.

Grim smerte

I går, da jeg var ude og gå, måtte jeg sætte mig på en bænk og hvile, indtil smerten havde fortaget sig, inden jeg kunne gå videre. Der kom en ung mand hen og satte sig ved siden af mig. Han sagde hej og fortalte mig, at han tit har set mig løbe. Han spurgte om, hvorfor jeg ikke løber længere. Han ville gerne have en makker til at løbe sammen med.

Jeg fortalte ham, at jeg er ved at opgive at komme til at løbe igen på grund af den hælspore. Tænker på muligheder for at behandle mine smerter efter at have læst denne.

Fysioterapeut i Valby kan hjælpe

Han kiggede på mig med åben mund. Så fortalte han mig, at han kender en fysioterapeut, som kan hjælpe mig med det problem. Jeg skulle bare søge på ”fysioterapeut København & Valby”. Så dukker der en klinik op. De har speciale i sportsskader og kan helt sikkert hjælpe mig. Han havde selv brugt deres viden til at komme over en lignende lidelse. Jeg takkede ham for rådet og rejste mig for at gå hjem. Han rejste sig og sagde, at han virkeligt håber, at jeg får behandlet hælsporen. Han ved, hvor smertefuldt det kan være. Men han ved også, at det kan arbejdes væk. Man skal bare være lidt tålmodig. Vi hilste hinanden farvel. Gik hver til sit.

Hjemme igen tænkte jeg, at jeg lige ville gå på nettet og lede efter den behandler, han nævnte. Måske kan der gøres noget, så jeg ikke skal føle mig tudsegammel og fyldt med handicap.

Copenhagen Physio

Skrev ”fysioterapi København & Valby Copenhagenphysio” i søgelinjen og så med det samme navnet på den fysioterapeut, han havde nævnt. Jeg fik noteret deres telefonnummer og besluttede, at jeg vil ringe dem op i næste uge. Jeg vil lige give min læge en chance, inden jeg skifter ham ud med en fysioterapeut. Det fortjener han. Også selvom jeg måske ikke synes, at hans måde at håndtere telefonkonsultationen på var ok.

Nå – der er så stor efterspørgsel blandt de mange udenlandske i København, at klinikken også har en engelsksproget hjemmeside om massage.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *