Kattefoder

Min kat Misser er nok blevet en smule tyk. I gennem længere tid har jeg ikke selv kunne se det, men stort set hver gang, at vi har haft gæster på besøg, har de kommenteret på tykkelsen af hende. Hun er indekat, har altid tilgang til kattemad og er en kæmpe fan af godbidder. Det er ikke bare en form for godbidder hun kan spise, det er alle former for godbidder, hun elsker bare kattefoder og der er intet, der kan mætte hende, se her: Kattemad tilbud → billig bedst i test kattefoder – sammenlign ←

Så ligeså stille er det blevet til en vane, at hun får et par godbidder når jeg laver kattemad, lidt råt kød, lidt pasta, leverpostej, spegepølse, faktisk mere eller mindre alt. Når vi har spist, kan vi heller ikke lade være med at fodrer hende med resterne, der er på vores tallerkner, hun kan bare så godt lide det! Hun er  virkeligt bare så sød, når hun tigger efter kattemad, hun gnider sig op af mine ben, miaver mega kært, og kigger bedende på mig, med hendes store smukke øjne, der bare ikke er til at stå for.

Så jeg besluttede mig for, at tage hende med forbi dyrlægen for, at få bekræftet fra en fagperson at hun var for tyk, og for at få lavet en slankeplan til hende, selvom det virkeligt ikke var noget jeg havde lyst til. I mine øjne måtte hun gerne forblive tyk og dejlig, resten af hendes dage, men hvis det vil ende med, at gå ud over hendes sundhed, så skulle der selvfølgelig gøres noget ved det.

Jeg kunne se, at dyrlægen blev lidt overrasket da han så hende, og til min frygt kunne han bekræfte at hun var MEGET for tyk. Han sagde endda, at han var overrasket over at hun overhovedet gad at bevæge sig, da den tyngde ikke kunne være behagelig at bærer rundt på. Jeg endte med, at få virkeligt dårlig samvittighed over, at jeg i min kærlighed til hende, ikke havde kunne se hvor tyk hun var og jeg dermed ikke havde stoppet galskaben noget før. Så sammen med dyrlægen blev jeg fast besluttet på, at jeg ikke vil miste min dejlige Misser, så noget skulle der gøres, læs her: Dyrlæge – find dyrehospital og dyreklinik akut – se priser ←

Misser vejede 9 kg, og hun skulle gerne komme ned på 5-6 kg.  Dyrlægen forklarede, at det ville komme til at tage lang tid, da det ikke var sundt for katte, at tabe sig alt for meget, alt for hurtigt. Det ville heller ikke ville hjælpe, hvis hun fik så få kalorie, at hun hele tiden ville gå og være sulten, det vil nok også gøre hende ulidelig, at bo sammen med. Ved dyrelægen købte vi Royal Canin Light Weight Care, som er rigt på fibre, har øget proteinindhold og L-carnitin for bedre fedtforbrænding.

Først skridt på vejen mod en sund og slank kat var, at hun skulle trappes gradvist ud af det gamle kattefoder til det nye kattefoder. Dette gøres ved, at blande det nye kattefoder i det gamle kattefoder lidt af gangen, indtil at det kun er det nye kattefoder der er tilbage, det skulle ca tage en uge. Samtidigt med, skulle hun havde mad 3-4 gange om dagen, i stedet for at madskålen stod fremme hele tiden, i starten skulle hun havde 120 gram fordelt ud på dagen, og lige så stille, skulle det gerne komme ned på 80 gram om dagen.

OG vigtigst af alt understregede dyrlægen, var at hun for alt i verden ikke måtte få godbidder hele tiden, og hvis hun så endelig fik, skulle det modregnes i hendes tørfoder. Vi skulle også sørger for, at aktivere og lege med hende en del, så hun også kunne tabe sig igennem motion. For at holde styr på om slankekuren hjalp, skulle vi veje hende ugentligt.

Hold nu op en opgave jeg var blevet sat på, og misser havde virkeligt svært med at vende sig til, at der ingen godbidder var, at hente ved os mere. Lige så stille uge for uge, kunne vi se at slankekuren hjalp, samtidigt med at vi fik en meget mere aktiv og glad kat. Nu 1,5 år senere, er hun endelig kommet ned på 6 kg, og det er en helt anden, meget bedre udgave hun er blevet af sig selv – hvem skulle have troet at det var muligt, når hun i forvejen var så dejlig en kat! Royal Canin Light Weight Care kan klart anbefales, hvis du også har en kat der er blevet forkælet lidt for meget!

Kilde: DYR.DK

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *