Køb god kvalitet

Der findes en sætning, som jeg endnu ikke har forstået. Den går i retning af: ”Skal der være fest, så lad der være fest”. Jeg forstår ikke helt, hvad den betyder. Et eller andet sted, så har jeg en idé om, at den signalerer, at vi er parate til at spendere på mad og drikkevarer, dekorationer, musik, smukke omgivelser, fotografi og jeg ved ikke hvad, når vi skal feste. Måske tager jeg fejl – og hvis jeg gør det, så lad mig endelig vide det.

Gode drinks

Men når jeg selv arrangerer en fest herhjemme, så tænker jeg ofte på, at jeg vil give mit bedste. Det bedste til mine gæster. Og det jeg tror faktisk, at jeg ikke er helt alene om. Når der skal festes her i huset, så er noget af det første, vi tænker på drinks. Der skal være drinks til alle. Voksne på vores egen alder. Børn. Ældre. Vi køber forskellige sodavand, alkoholiske væsker, teer, og så sørger vi for, at vi har rigeligt med vand og kaffe. Og ja, den der med morgenen bagefter bliver også tacklet med bagning af frisk brød, produktion af marmelade og indkøb af lækkert pålæg til dem, der har kræfter og mod.
Drinks kan være snigende. Det har vi da lært. Og ofte så bliver vi som danskere jo ofte karakteriseret for at have en utrolig evne til at blande forskellige drinks uden at tænke på de ubehagelige timer, der kommer efter en god fest.

Det bedste i rom og likør

I virkeligheden er den anklage lidt uretfærdig og givetvis forældet. Vi var gode til at blande forskellige væsker og drinks, når vi holdt fest. Men sker det så ofte i dag? Det ligner, at smagsløg og krav til kvalitet et højnet gevaldigt – folk vil have det bedste rom og likør og hvad ved jeg.

Jeg har en idé om, at det ikke længere sker så ofte. Vi har lært at indtage vores drinks med måde. Vi har lært at drikke vand. Vi har også en meget større bevidsthed om sund livsstil. Og vi har også lært, at vi i ny og næ gerne må få en god drink. Måske en gin med tonic. Eller en rom og cola. Vi har lært at aflæse situationen, og kan derfor bedre bedømme, hvilken drink der er brug for i situationen. Så ja, den der med at danskere blander forskellige drinks, kan jeg ikke helt acceptere længere. Måske er der nogen, der gør det. Det er så deres valg. Men de fleste gør det ikke længere.

Bevar kontrollen for alles skyld

Når vi nu gerne vil feste og dele en sjov aften sammen med venner, behøver det ikke at gå ud af kontrol for nogen af os. Lidt alkohol er ok. Og de fleste menneske har lært at håndtere alkohol, så de både sørger for ikke at blive årsag til ulykker i trafikken eller derhjemme. Og ja, vi kan godt lide drinks. Især hvis de har gode aromaer og mange farver. Men vi overdriver ikke. Vi kan lide at nyde en drink sammen med gode venner. Vi ved dog, hvor grænserne er. Og vi passer på.

Og netop derfor har vi lov til at feste – med drinks, gode venner og god musik. Derfor har vi også lov til at nyde en god drink i selskab kun med os selv.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *