Leje et facadestillads?

Søndag formiddag og vi hygger os indenfor. Det regner og selvom her ikke er koldt, så har vi bare ikke lyst til at gå den tur, som plejer. Til hundens store skuffelse. Den sidder henne ved hoveddøren og kigger skiftevist på os og den.

Jeg strækker mig og kigger på hunden. Lover den, at lige så snart regnen stilner af, så skal jeg nok gå en lang tur med den. Den forstår mig og lægger sig hen på sin plads. Den stirrer på mig med de her hundeøjne, som jeg bare ikke kan stå for. Jeg drikker min kaffe, strækker mig endnu en gang og trækker i tøjet. Hunden har rejst sig og logrer. Nu skal vi ud!

Stillads opsættes

Ja, vi går en tur. Min familie gider ikke at gå med, så det bliver hunden og mig. Vi går ned til stranden. Det har blæst i nat, og jeg finder et flot stykke drivtømmer, som er blevet blæst op. Min hund glæder sig over at få friheden til at ræse frem og tilbage. Men ikke ud i vandet.
Ganske langsom går vi hjem efter en lille times leg på stranden. Jeg kommer forbi nogle ældre huse, der ligger inde i store, frodige haver. Et af dem har fået sat et facadestillads fra PHD op. De er ved at lægge nyt tag, kan jeg se. En stor presenning ligger over den ene halvdel af taget.

Gad vide, om de har fået regn ind i nat. Det ser ikke sådan ud. Presenningen ligger rimeligt godt fast. Godt for dem.
Vi når hjem til os selv. Jeg lukker os ind og overvejer, om jeg skulle se at få sat det budget op for den tilbygning, vi har planer om at lave på huset. Jeg har selv tegnet den. Og budgettet kan jeg sagtens få lavet, inden jeg render ned til byplanafdelingen på kommunen for at få tilladelsen til udvidelsen.
Der er sikkert nogle ting, jeg har overset i mit budget, så jeg tjekker lige efter. Ja, nu kom jeg jo forbi det hus med stilladset.

Hvad koster et stillads mon?

Hvad koster det egentligt at leje et stillads? Jeg googler bare ”Stilladsudlejning”. Der er en masse stillads firmaer, men det er ikke lige til at overskue, hvor meget det vil koste mig at leje et murerstillads. Jeg kan jo heller ikke helt præcist sige, hvor lang tid jeg skal bruge sådan et i. Det hænger jo også sammen med, hvordan vejret er. Den murer, som jeg har talt med, har jo fortalt mig, at han ikke kan arbejde, når det regner. Så hvis jeg lejer et stillads til fx 250 kroner om dagen, så vil jeg gerne kunne se en 14-dages vejrudsigt inden. Det er måske derfor, at de fleste, som lejer et stillads, gør det om sommeren, og ikke om efteråret?

Det er da logik. 250 kroner lyder måske ikke af så meget. Men det kan jo hurtigt løbe op, hvis det regner i en uge. Og den pris, som jeg fandt, er per enhed, der skal stilles op. Så hvad nu, hvis man har brug for flere enheder?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *