Lidt for højt?

Når man bor alene, så kan man godt finde på, at larm er en god idé. Spørgsmålet er så om, hvad larm er. Måske er det musik. Måske er det lyden fra de forskellige maskiner, man har i huset. Fx opvaskemaskinen. Eller dejmixeren. Det kan være temmelig enerverende at bo i et hus, hvor der ikke er nogen larm. Ingen stemmer eller maskiner, der fortæller én, at der er liv. At man er i live.

Det er en tanke, jeg længe har gået og puslet med. Ikke sådan at forstå, at stilheden ikke går mig på. Det gør den – i ny og næ. Men jeg mener, at jeg har fundet en god løsning. Jeg sørger for, at jeg larmer for mig selv. Uden at naboerne bliver generet.

Startede med en guitar

Jeg har nemlig fundet ud af, at jeg godt kan lide at spille på forskellige instrumenter. Det startede egentlig med en guitar fra Danguitar. Især trommer er jeg glad for at spille på. Jeg så en annonce i en avis. Jeg kan ikke huske, om det var online eller offline. Det er også ligegyldigt. Annoncen sagde bare: ”Køb trommer – og slå frustrationerne væk”. Det fængede mig. At man sådan åbenlyst sagde, at frustrationer kan slås væk. Så jeg gik ned til butikken og så på trommesæt.

Det var en ret underholdende oplevelse. Ekspedienten, som hjalp mig, var sød, men ærligt talt: Ikke god til at slå på trommer. Bogstaveligt talt. Han var god til at slå på tromme for, hvorfor man bør købe et billige trommer hos dem. I hvert fald fik han overbevist mig.

Købte et trommesæt

Jeg endte med at købe et helt sæt. Et kæmpestort et. Og jeg er glad for det. Jeg er ved at lære at bruge det rigtigt. Jeg har fundet mig en lærer, som har vist mig, de førte basale slag. Jeg vidste slet ikke, at der findes flere forskellige slag. Men det er jo åbenlyst, at sådan er det. Man slår på tromme på forskellige måder. Trommesæt er ikke bare rytmegivere. De giver faktisk også melodi. På deres måde. Det er spændende at lære om. Det åbner nye horisonter for mig.

Jeg kan godt lide at spille på trommerne, jeg købte. Men jeg ved, at det giver mine naboer nogle problemer, hvis jeg glemmer at slå dem over via forstærkeren til mine hovedtelefoner.

Det er sket et par gange, at min overbo har været hernede, og beklage sig. Han læser til eksamen. Han er meget tolerant, men når jeg spiller efter kl. 24 om aftenen, kan han godt blive lidt sur. Han vil gerne have sin nattesøvn. Forståeligt nok.

Klagede over larmen

Men en lørdag aften, kom han og beklagede sig. Jeg forstod, at han ikke skulle til eksamen dagen efter, så jeg var lidt forbavset, over at han lige pludselig stod der i døren. Så inviterede jeg ham indenfor og fik ham til at prøve at spille på mine trommer. Han var faktisk ret god. Det havde jeg ikke helt forventet. Vi fik en snak om det. Han fortalte, at han plejede at spille trommer som lille, men har opgivet det, siden har, besluttede sig for at blive økonom.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *