Personlige oplysninger

Siden det her nye regelsæt for opbevaring af personlige oplysninger trådte i kraft for ca. 2 år siden, har vi alle sammen været meget opmærksomme på det. Især de oplysninger, vi har i digital form, er blevet destrueret. Vi har også lært meget om det, siden de nye regler kom frem. Og vi hører da stadig om det i medierne. Der sker jo næsten hver uge, at der er tale om nye skandaler, hvor store mængder data er blevet hacket. Ofte i forbindelse med økonomisk kriminalitet. Kan du huske historien om en stor tysk bank, der blev hacket. Jeg tror, det var sidste sommer.

Mere opmærksomme

Generelt er vi blevet meget opmærksomme på, at vi skal beskytte os, selv når vi bevæger os på internettet.

Men det, som de fleste mennesker ikke er så opmærksomme på, at Persondatalovgivningen også omfatter oplysninger, der er opbevaret på papir. Indrømmet. Jeg var ikke opmærksom på det. Men det er jeg virkeligt blevet nu. Vi er jo mange, som har en skraldebøtte, der står ude ved vejen, så skraldemændene nemt kan komme til den. Den er beregnet til papir. Og det er den, vi smider gamle breve, fotografier og andre papirer i. Ikke kun indpakningspapir. Den skraldebøtte er det nemt at komme til. Og det betyder, at den også er nem at komme til for ondsindede personer. Man kan nemt åbne den og finde en masse oplysninger om en eller anden person.
Det kan have katastrofale følger. Fx kan der blive lagt et billede af dit barn ud på et af de sociale netværk. Måske i bearbejdet form. Via Photoshop eller sådan et program.

Kan ende helt galt

Det kan blive en smertefuld og pinlig historie for dig. Og du ved ikke, hvordan du skal håndtere det, når det først er sket. Og nej, det er ikke min fantasi, der løber væk med mig nu. Det sker nemlig også. Du har måske kasseret en del billeder, efter at du har valgt at beholde de bedste i dit album. Men hvad nu, hvis en eller anden finder, et billede, du har kasseret. Ved du det?

Makulering er vigtigt

Jeg har ikke endnu været offer, for sådan en ondsindet handling. Og det vil jeg heller ikke være. Så da jeg læste den her artikel om alt om GDPR, så besluttede jeg lige med det samme, at jeg skal have en makulator: https://justmore.dk/makulatorer . Du ved sådan en maskine, der kan hakke papir i stumper og stykker. Jeg skal ikke risikere noget.

Jeg var derfor nede i den lokale forretning med kontorartikler for at se på makulatorer. Bare en lille en. Og der hvor jeg havde troet, at det ville blive svært at finde en, der ikke er voldsom dyr, blev jeg virkeligt glædeligt overrasket. Jeg fandt nemlig en lille makulator, der er beregnet til hjemmebrug. Du ved sådan en lille én, som man kan have stående på sit skrivebord, eller en reol. Den er faktisk ikke engang så stor, som en almindelig gulvspand er. OK, den kan så ikke makulere disketter eller cd’er, men den er god nok til, at prints man laver af fotografier, man har taget, og som på et eller andet tidspunkt bare bliver smidt ud, kan destrueres

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *