Rationalisering med lean

Da jeg første gang mødte min kæreste for knap to år siden, skete det i et temmelig stort kursuscenter, hvor jeg deltog i et kursus, der skulle kæde mig på til at arbejde med et nyt softwareprogram, vi på det tidspunkt var ved at implementere på min arbejdsplads.

En aften kom jeg til at sidde ved siden af Jørgen, og vi faldt i snak om de kurser, vi hver især deltog i. Han fortalte, at han var i gang med et tage en lean uddannelse med henblik på senere at etablere sig som selvstændig konsulent og leve af at rådgive virksomheder.

Jeg var på det tidspunkt ikke helt sikker på, hvad der egentlig lå i begrebet lean, så Jørgen forklarede med et smil, at jeg godt kunne opfatte en lean konsulent som en form for rationaliseringsekspert, for det handler om at tilrettelægge de forskellige arbejdsprocesser i en virksomhed, så de kan udføres med mindst mulig brug af arbejdsressourcer.

Det lød ganske spændende i mine ører, men jeg må da tilstå, at Jørgen som person var endnu mere spændende, og han var åbenbart heller ikke helt uinteresseret i mig, så det tilfældige bekendtskab endte med, at vi blev kærester og nu har boet sammen i mere end et år.

I mellemtiden har Jørgen deltaget i flere andre lean kurser, og han har gennemført sin plan om at blive selvstændig. Det har vist sig at være en god ide, for han har rigeligt med opgaver, og hans kundekreds er vokset konstant siden starten.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *