Restgæld?

Min gamle bil kan ikke mere. Jeg er nødt til at skrotte den. Det bliver med et stik i hjertet. Den har transporteret mig rundt i landet. I mange år. Vi har også rejst rundet i Europa sammen. Men nu går det ikke mere. Den er for usikker.

Rent skrot

Han siger, at jeg er heldig, hvis jeg kan få lidt penge for jernet, der bliver tilbage, når den er skrottet. Han har også rådet mig til at se på et site, hvor der er mange brugte biler til salg. Jeg vil kunne finde en god bil til mindre, end hvad et vil koste mig at få den repareret, så den er sikker.
Det bliver en svær dag at komme igennem, når jeg kører den til autoværkstedet, som er godkendt til at sende bilen til autoophug. Men jeg har vidst, at dagen ville komme. Og nu er den her. Eller: Jeg skal ikke af med den lige i dag. Men en af de nærmeste dage. Det er sikkert.

Nummerpladen siger alt

Jeg har derfor været inde på sitet, som mekanikeren anbefalede. Jeg kan se, at der er mange biler, som jeg godt kunne købe. Jeg ved bare ikke, helt hvordan processen er. Skal man købe via en officiel forhandler, eller skal man købe fra en privat person? Der er jo sådan nogle ting, som fx restgæld i bil at tænke på. En af mine venner har haft en dårlig oplevelse med det. Og så er der det obligatoriske ”tjek kilometertal og synsdato”. Hvordan gør man det? Jeg har jo hørt en del historier om, at mange faktisk fifler lidt med kilometertælleren. Også selv om det er forbudt. De regner måske med, at de kan få en bedre pris for en gammel bil, der har kørt 325.000 km, men kun viser, at den har kørt 25.000?

Genial hjemmeside

Jeg tager fat i mekanikeren i morgen. Jeg stoler på, at han vil hjælpe mig med at lave de forskellige tjeks. Han viste mig så denne, og det er dæleme da smart: https://www.nummerplade.net/kilometertal-og-synsdato.html

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *