Sådan behandler du trykimprægneret træ

Trykimprægneret træ er oftest en blanding af forskellige træsorter. Det gennemgår en proces, hvor luft og vand trækkes ud af træet og erstattes af en imprægneringsvæske, der øger træets modstandsdygtighed overfor svamp, råd og insektangreb. Derfor er det meget billigt træ at arbejde med, og det bliver brugt til mange forskellige formål. Sædvanligvis kan trykimprægneret træ holde omkring 20 år, men med en korrekt behandling af trykimprægneret træ er det muligt at forlænge træets levetid og modstandsdygtighed.

Mange tror, at de kan vente et helt år med at overfladebehandle deres nyindkøbte træ, men jo før behandlingen kan finde sted, jo bedre er det.  På grund af imprægneringsprocessen skal det dog ikke vedligeholdes ligeså ofte som andre træmaterialer. Det kræver blot, at du har givet træet en god overfladebehandling, inden du tager det i brug.

Forarbejdet er vigtigt

Trykimprægneret træ er oftest ganske fugtigt, og derfor er det en god idé at lade det tørre mellem to og fire uger, inden du begynder overfladebehandlingen. Lige som det gælder alle andre træmaterialer, så skal trykimprægneret træ renses ganske grundigt, før overfladebehandlingen startes. Hvis du ikke gør det, risikerer du, at produktet lægger sig som en skorpe over træet, der med tiden vil begynde at skalle og se grim ud. Er der tale om nyt træ er en vask oftest nok, men har du tidligere givet træet lak og maling, så er det vigtigt, at du sliber træet ned, inden du starter overfladebehandlingen.

Til at behandle træet med kan du både vælge mellem olie- og vandbaserede produkter. Dog er det vigtigt at huske, at hvis du vælger et lyst og vandbaseret behandlingsprodukt, så er der stor sandsynlighed for, at imprægneringsvæsken med tiden skinner i gennem. Skal træet have en omgang maling bagefter, er farvegennemtrængning ikke noget at bekymre sig om i lige så høj grad.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *