Sådan kommer du af med mosset i din græsplæne

Mange haveejere som kæmper en konstant kamp mod mosset i deres græsplæne, mangler at erkende, at mosset er en indikator på, at der mangler ideelle betingelser for græsset. Med andre ord, så er mosset ikke årsagen til problemerne, men derimod en effekt af at der er nogle betingelser, som ikke er i orden for at græsset kan gro, som det skal. Når først man er kommet til den erkendelse, kan man begynde at kigge på, hvad der kan være galt. Og der kan være flere muligheder:

·        Lav PH-værdi i jorden

·        Manglende gødning af jorden

·        Dårlig dræning

·        For meget skygge

Det er vigtigt at forstå, at det at finde en permanent løsning på et problem med mos i sin græsplæne, kun begynder med det arbejde, hvor man fjerner mosset fra plænen. Herefter skal følges op med noget undersøgende arbejde, som kan klargøre, hvorfor mosset i det hele taget er kommet. Og hvorfor væksten af græsset fejler.

Når først man har fået styr på, hvor problemerne stammer fra, kan man begynde at få styr på de fejlagtige forhold, så man kan skabe de optimale vækstbetingelser for græsplænen. Og når først græsset for gode betingelser vil dette alene være med til at minimere chancen for, at mosset kommer igen. En stærk græsplæne er nemlig med til, på en yderst effektiv måde, at bekæmpe mosset.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *