Skal man vælge en robotplæneklipper?

Hvis man enten ejer et hus eller på anden måde lejer sig ind et sted, hvor man har en have, der skal passes på regelmæssig basis, så er man sikkert bekendt med at slå græs. Nogle nyder det, men andre synes bestemt ikke om det og ville meget hellere se fjernsyn eller gå en dejlig tur, uden alt den larm og græs. Der er mange måder det kan gøres nemmere på. Man kan hyre en gartner, sætte sine børn til at slå græsset eller måske bare købe en plæneklipper, som man nyder at bruge. Men der er også et alternativ. Du bør overveje følgende: Skal man vælge en robotplæneklipper? Den har nemlig nogle unikke egenskaber, som vil komme personen, der ikke bryder sig om at klippe græs, til gavn.

Hvad kan en robotplæneklipper?

En robotplæneklipper kan i bund og grund klippe græs. Skal man vælge en robotplæneklipper hvis man kun har en meget lille plæne? Det vil sandsynligvis ikke være optimalt, da det så hurtigt bliver dyrt. Men den lille, smarte planeklipper fungerer sådan, at i stedet for at du selv skal gå rundt og skubbe plæneklipperen rundt og hver uge sørge for, at haven ser ren og nydelig ud, så kører robotten selv rundt, så der bliver holdt rent. Den kommer som regel med en ladestation, så den aldrig løber tør for batteri. Derudover er de fleste robotplæneklippere selvstyrede på et eller andet niveau. De er ikke så effektive som hvis du selv klippede græsplænen, men de kan nogenlunde selv regne ud hvor græsplænen er og kan for det meste undgå at køre ud over kanter og ned i grøfter. De kan altså fint dække hele plænen, men det tager naturligvis længere tid. En robotplæneklipper kører nemlig bare indtil der er noget der står i vejen, hvorefter den skifter retning og fortsætter. I længden, så sørger dette for, at plæneklipperen når rundt på hele græsplænen og den kommer til at være flot og kort hele ugen igennem.

Hvor er en robotplæneklipper knap så god?

Selvom en robotplæneklipper er et fantastisk produkt, så er der selvfølgelig også nogle ulemper. Det er nemlig ikke alle ting den er lige god til. En af disse ting er f.eks. kanter på græsplænen. Nogle gange ser plæneklipperen det som en kant, som den naturligvis ikke skal køre ud over, hvilket så gør, at kanten ikke bliver klippet ordenligt. Hvis ikke man selv sørger for at gøre noget ved det problem, så kan det hurtigt blive en rigtig grim have.

Manuel plæneklipper vs. Robotplæneklipper

Om man skal vælge den ene eller den anden afhænger ofte af ens behøv og hvor ofte man bruger plænen. Hvis man ofte er i haven, så kan det godt være ret irriterende at have en lille klipper kørende rundt. Den kan selvfølgelig parkeres, men så bliver plænen ikke så pæn som tidligere. Med en manuel plæneklipper da kræver det selvfølgelig en masse hårdt, fysisk arbejde. Så der er ingen go-to løsning for alle, men hvis du kigger på dit behøv, så kan du ret hurtigt se hvad der vil passe bedst.

Er du i tvivl om hvilken type plæneklipper du skal vælge, så kig ind på plaeneklipper.net. Her bliver de fleste modeller gennemgået grundigt, så man har god information at træffe sit valg ud fra.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *