Uddannelsesvalg

Min datter skal til at tage nogle store beslutninger. Hun blev student for et par år siden og har været ude at rejse kloden rundt. Hun har også haft arbejde som medhjælper på en klinik for psykisk syge mennesker. Hun har et meget følsomt væsen og har haft mange ideer om, at hun gerne vil læse psykiatri. Men hun har ikke helt modet til at kaste sig ud i en mangeårig uddannelse. Først skal hun jo læse medicin, og derefter skal hun så specialisere sig i psykiatrien.

Hun har lidt travlt

Hun har lidt travlt, synes jeg. Hun har en kæreste, som lige nu læser jura. Han startede for et år siden, og hun ser ham kæmpe med bøger og forelæsninger. Hun har også været på besøg inde på Panum‐instituttet, hvor de havde sådan en åben dag for nye, potentielle studerende. Her havde hun chancen for at tale med ældre studerende om, hvordan det er. Hun blev lidt forskrækket over at høre om 3. semester. Der koncentrerer de sig om anatomi. Og de får udleveret et skelet og skal lære alle navnene på knoglerne, musklerne og scenerne – udenad! Det skræmte hende væk fra tanken om psykiatri.

Stresscoach uddannelse

Nu har hun så fundet på, at hun vil have en stresscoach uddannelse: https://lifeconsulting.dk/stresscoach-uddannelse.

Hun ser det som en mulighed for at kunne hjælpe mennesker, der har det dårligt, men som ikke er direkte mentalt – eller fysisk – syge endnu. Et eller andet sted har hun læst, at uddannelsen ikke tager så lang tid som et helt medicinstudie – plus specialisering – gør. Og det hjælper mange.

Det kunne være, at det er en god løsning for hende. Jeg har sagt til hende, at hvis hun har lyst til det, så skal hun finde ud af, hvad adgangskravene til uddannelsen som stresscoach er. Vi vil gerne hjælpe hende med det økonomiske. Hun kan eventuelt blive boende herhjemme under sit studie. Men vi vil gerne vide, om man skal betale for at deltage i uddannelsen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *