Udskiftning af vinduer

Vi har længe været på udkig efter en ny bolig. Vi har brug for mere plads. Vores børn er ved at blive lidt større, og de har brug for at få deres egne værelser. Og vi vil også gerne have lidt mere plads til os selv. Så vi har taget en beslutning om, at vi vil flytte i løbet af sommeren, der kommer. Det vil være ret godt, hvis vi kan flytte til et hus, der ligger i nærheden af, hvor vi bor, så vores ældste børn ikke skal skifte skole.

Parcelhus

Vi har en ide om, at vi vil købe et parcelhus, i et kvarter, der ligger som nabo til det store lejlighedskompleks, vi bor i nu. Vi ved godt, at det bliver svært at finde et hus der, men vi har da set, at der er flere og flere huse, der bliver sat til salg. Vi har også allerede set på et par huse. Der var et af dem, som vi virkeligt godt kunne lide. Men det trængte voldsomt til at få alle vinduerne skiftet. Vi overvejede det grundigt, vi var også på nettet for at finde ud af, hvad udskiftningen af vinduer ville koste os. Det er jo en del af prisen. Og hvis vi kunne få et tilsvarende nedslag i købsprisen, så ville vi gerne give et bud. Men sælger ville ikke give nedslag i købsprisen, så vi bakkede ud som potentielle købere. Desværre.
Siden da har vi set på tre andre huse. Der har også været problemer med dem. Et af dem skulle have en total gennemrenovering for at kunne blive beboeligt. Vi ville ikke kun nå at få det gjort inden, sommerferien ender. Så vi opgav tanken om det hus.

Udskiftning til Rationel vinduer?

Til min store overraskelse, så jeg så i sidste uge, at der er kommet nogle flere huse til salg i området.
Vi har allerede booket fremvisninger. Vi skal se dem i løbet af den kommende uge. Og vi har jo efterhånden fået lidt mere erfaring med, hvordan vi kan tale med ejendomsmæglerne. Vi ved jo noget om, hvad en udskiftning af vinduer koster – ja, vi ved faktisk også, hvad Velfac eller Rationel vinduer er, og hvad forskellen på dem er. Vi ved også, hvad installering af en varmepumpe kan løbe op i. Så vi synes faktisk, at vi er bedre forberedt til at kunne forhandle med sælgere og deres mæglere på et mere realistisk og fair grundlag.

Super positivt

Og det er da positivt. Vi håber, at vi finder et hus i løbet af de kommende dage, som vi kan lide, og som forhåbentligt ikke skal have lavet alt for mange reparationer. Men vi vil også gerne være sikre på, at vi faktisk kan få råd til at lave de forbedringer, som vi synes, at huset, vi køber, har brug for.
Vi er optimistiske. Vi skal nok finde et hus. Og det vil bare blive så rart for os også at få en have. Tænk, hvis vi kan sætte et badebassin op til sommer og nyde nogle lune dage i haven.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *