Vi vandt kapløbet

Mange virksomheder står eller har stået i samme situation, som vi gjorde indtil for godt halvandet år siden – nemlig at vi ikke rigtigt kunne optimere vores indtjening og overskud yderligere. I brancher med megen konkurrence (og hvilken branche er ikke det?) og/eller med relativt homogene produkter og ydelser, er der bare en vis øvre grænse for, hvad der kan trimmes på. Det troede vi da – men vi blev klogere!

LEAN – en gave for vores virksomhed

Lad mig starte med at sige, at et LEAN kursus var det, der startede en proces, som bragte os lysår frem!

Det startede faktisk med, at jeg læste en artikel om LEAN og Toyota Kata – og jeg indrømmer gerne, at jeg altid har været temmelig skeptisk overfor de der metoder. Men noget i artiklen fangede mig alligevel og jeg tog kontakt til firmaet Leanakademiet, der fremstår som velnok de mest professionelle og saglige i branchen.

Det var en meget positiv oplevelse, og de spurgte meget ind til situationen, vores virksomhed etc. før de foreslog et kursus. Det tog jeg på – og så var jeg sgu solgt!

Vi indførte Toyota Kata faktisk – det kan du læse om her: https://leanakademiet.dk/kurser/toyota-kata/

Guldet lå i effektivisering og styring

Jeg skal ikke trætte dig med en alt for lang historie – men blot fortælle, at efter det omtalte kursus gik vi all-in. Vi har strømlinet alt efter LEAN principperne, og vi har fået en helt ubeskriveligt god support fra de kyndige mennesker i Leanakademiet.

Ved at gøre det her, har vi minimeret spild og tabte kunder til stort set ikke eksisterende, og vi har formået ikke blot at tjene alt det ind, som processen har kostet – men direkte at forøge vores bundlinje siden. Og ikke nok med det:

Lavere kundechurn og en større tilgang af nye kunder qva det faktum, at det er rygtedes, hvor godt det hele spiller.

Moralen her er, at rigtigt grebet an, er der bestemt intet popsmart i LEAN – tværtimod!

Hvis du har lyst, vil jeg anbefale, at du sætter dig ind i det her og vurderer, om ikke det kunne være vejen frem for din virksomhed også.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *