Den billige låsesmed

Nu synes du, at du har nået ekspertniveauet. Du er flyttet igen. For 15. gang i dit liv. Du er flyttet sammen med din kæreste. Endelig. Det har taget dig tre år at overbevise hende om, at det er det eneste rigtige for jer – altså at bo sammen. Hun har sagt ja til dit indirekte frieri, og I har fundet en ny lejlighed inde i København.

I er glade trods prisen

Den er dyr. Lånet dræner godt i pengepungen. Men I er glade for jeres nye bolig. Tæt på alle kulturinstitutionerne. Tæt på jeres arbejdspladser. Tæt på indkøbsmuligheder og let adgang til offentlige transportmidler. I har da også været ret heldige med købet: Det blev lavet lige inden renten steg så voldsomt. Og ja, I har været heldige på flere fronter: I har en god udsigt ned til kanalen – og lejligheden er østvendt, så I får morgensol.

Det, som I ikke har været så heldige med, er at I har haft besøg af en langfingret person. Ikke sådan et forstå, at der faktisk var indbrud i lejligheden. I lagde bare mærke til, at der var nogle alvorlige skrammer og ridser omkring låsen på hoveddøren. Og det gav jo anledning til spekulationer om tyverier og indbrud.

Gode låse fra låsesmeden

Heldigvis har din erfaring med flytninger været brugbar. Du sørgede nemlig for at I fik sat nye sikkerhedslåse i dørene til boligen. Og det gjorde du lige inden I skulle flytte. Det var bare sådan en mindre bevidst handling, du udførte. Du tilkaldte en billig låsesmed. Han kom og skiftede låsen. Du betalte ham. Og alt er godt. Forsikringsselskabets repræsentant kom også forbi og godkendte arbejdet, som låsesmeden havde udført.

Men de der ridser i døren – lige omkring låsen bekymrer dig lidt. Er I flyttet ud i et område, hvor kriminalitet hersker? Nej, det er I ikke. I har bare været så uheldige, at en stakkel forvildede sig ind i opgangen til jeres lejlighed og forsøgte at bryde ind – i alle lejlighederne. Du har dog formået at forhindre en almindelig stakkels indbrudstyv i at kunne komme ind i jeres bolig. I har nemlig nye låse i boligen. Forsikringsselskabet ville sikkert også dække alle omkostningerne, hvis I skulle søge om erstatning. Repræsentanten godkendte jo arbejdet – og de nye låse.

Frederiksberg har gode låsesmede

Alligevel, så føler du dig ikke helt tryg. Du vil gerne tilkalde en låsesmed fra København Ø, som du kender fra dengang, du boede derude. Han skal lige komme og se, om der er noget, der kan give en tyv let adgang til jeres bolig. Det er sådan set ikke fordi du har mistillid til låsesmeden fra Frederiksberg, som udførte udskiftningen.

Det er bare sådan lige for at få sikkerhed, så du kan føle dig tryg igen. Tryghed i boligen er jo meget vigtigt – for alle. Ikke kun dig og din partner. Alle – uanset hvor vi bor. Og hvis det gør dig tryg at få bekræftet, at sikkerheden er ok fra en låsesmed, du kender i forvejen, så skal du bare tilkalde ham eller hende. Du vil sikkert føle det lidt akavet – men det handler om din sikkerhed og din tryghed.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *