Virksomheder i knibe

Rigtigt mange virksomheder er i en alvorlig knibe lige nu. Der er nogle lån, som skal betales. Der er udgifter, som indtjeningen simpelthen ikke kan dække.

Nogle virksomheder kan bare ikke møde de økonomiske forpligtigelser, de har. De må dreje nøglen om. Lukke virksomheden. Indgive en konkursbegæring til skifteretten. Og så håbe, at den konkurs advokat, der skal agere som kurator for konkursbehandlingen, får mest ud af de aktiver, som stadig findes i virksomheden.

En hård proces

Det er en hård proces for alle, der er involveret. Konkursbegæringen skal tages alvorligt. Og det gælder både for den konkursramte og kreditorerne.

Det er ikke altid, at en konkursbegæring bliver indgivet af kreditorerne (dem der har penge til gode). Meget ofte, så er det faktisk virksomheden selv, der indgiver en konkursbegæring. Ledelsen har nemlig indset, at det ikke er muligt for virksomheden at overleve økonomisk, så inden det er for sent, skal den lukkes, så kreditorerne kan få deres penge.

Begæringer om konkurs

Ofte er der forvirring, når vi taler om konkursbegæringer. Mange af os kalder det nemlig for en konkurserklæring. Nogle fortolker ordet konkurserklæring som den offentliggørelse, der skal til, efter en konkurs er blevet behandlet. Lidt ligesom vi får en lægeerklæring på, at vi var syge. Dette er en forkert fortolkning. Konkurserklæring er et ord, som indenfor juraen faktisk ikke eksisterer. Derfor bliver ordet oftest brugt synonymt med ordet ”konkursbegæring”.

Der er dog en lille forskel:
En konkurserklæring kan fortolkes som den konkursbegæring, skyldneren (den forgældede enhed) selv indgiver til skifteretten. Det kan være en virksomhed, men det kan faktisk også godt være en fysisk person.

Jo, det er rigtigt nok: Der er mange skyldnere, der selv indgiver konkursbegæringer. De er naturligvis ikke glade over det. Derfor søger de længe efter en kvalificeret og erfaren advokat, der kan bistå dem i den proces, som de skal ind i.

Advokathjælp er helt afgørende

Det kan være, at de søger på nettet: ”advokat konkurs”. Det kan også være, at de allerede kender en god konkurs advokat. Måske er der én i deres netværk, som har anbefalet en dygtig konkurs advokat til dem. Og det er fornuftigt at få bistand af en erfaren konkurs advokat. Faktisk bør sådan en advokat kontaktes inden konkursbegæringen bliver sendt til skifteretten. Det kan nemlig godt være, at virksomheden kan reddes. Måske skal den selskabsform, som den er oprettet under, laves om. Måske skal en afdeling sluses ud af selskabet. Måske skal der oprettes to eller flere mindre selskaber.

Virksomheden skal med andre ord rekonstrueres. Sådan en rekonstruktion kan en god konkurs advokat rådgive om. Og måske kan rekonstruktionen af virksomheden redde den fra at gå konkurs.
I det hele taget er det altid fornuftigt at tale med en konkurs advokat om mulige løsninger, inden den endelige beslutning bliver taget.

Så, hvis din virksomhed er i vanskeligheder lige nu, så søg først hjælp og råd hos en advokat. I skal først finde ud af, om din virksomhed kan komme ud af gælden – eller i det mindste nå til et punkt, hvor de økonomiske forpligtigelser kan blive opretholdt, uden at påvirke de daglige funktioner. Hvis I ikke kan finde sådan en løsning, så er konkursbegæringen nok den eneste løsning.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *