Det hele bliver dyrere og dyrere – alting stiger

Alting stiger! Det er en sætning, som man hører ganske ofte i øjeblikket. Det seneste stykke tid har det bl.a. været elpriserne, som har været i fokus, når folk taler om, hvor meget tingene stiger. Men også fødevarer og prisen på opvarmning bliver diskuteret indgående i øjeblikket.

Det er ligesom om, at det hele er kommet ind i en ond spiral, hvor den ene prisstigning nærmest afstedkommer den næste. Og der er selvfølgelig en vis sammenhæng i tingene.

Sommerhuse stiger også

Det er ikke bare forbrugspriser som el, varme og fødevarer osv., som stiger. Med også prisen på f.eks. sommerhuse har fået et hak opad.

Sommerhuse er en af de ting, som er blevet fantastisk populære de sidste par år. Corona-krisen har gjort, at det ofte ikke har været muligt at rejse til udlandet på ferie og derfor har danskerne kastet deres kærlighed over sommerhusene. Det har både betydet stigende købspriser og stigende lejepriser på husene.

Nogle spår dog, at priserne på ferieboliger hurtigt vil rasle ned igen, når det igen bliver muligt at rejse, hvor og hvornår man har lyst, og interessen for sommerhusene derved vil falde igen. Men nu må vi se, hvordan det hele spænder af.

Spar, hvor spares kan

Når mange af de ting, som man har behov for i hverdagen stiger støt, vil der for de fleste mennesker blive et behov for at spare andre steder.

En af de ting, som danskerne traditionelt netop bruger mange penge på er deres ferie. Og både sommerhusferie og rejser til udlandet er ligesom mange andre ting steget ganske betragteligt over de senere år.

Ikke desto mindre er der dog mulighed for at spare på udgifterne til ferie og stadig få sig en helt fantastisk ferie, som man kan ”leve på” længe efter, at hverdagen igen er indtruffet. Der er nemlig muligheder, som ikke nødvendigvis koster kassen.

En af de ting, som danskerne virkelig har fået øjnene op for, er muligheden for at bo billigt ved at overnatte i shelters, når man tager afsted på sin ferie.

Langt de fleste shelters er ganske gratis at benytte sig af. Og der er desuden en generel tendens til, at faciliteterne i form af eksempelvis adgang til vand og toilet samt brænde etc. bliver bedre og bedre. Så efterhånden er det faktisk blevet en ganske komfortabel oplevelse at overnatte i mange af de danske shelters.

Danskerne plejer at være gode til at finde alternative løsninger, når de ting de er vant til at benytte sig af i perioder enten ikke er tilgængelige eller bliver økonomisk uopnåelige. Og der er heller ingen tvivl om, at vi nok skal klare os igennem de stigninger vi oplever i øjeblikket og komme ud på den anden side i ”god form”. Så selv om alting stiger, skal vi nok klare os ganske fornuftigt endda – også selv om det kan tage noget tid, inden det hele lysner igen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *