Pakker til demente

Vi bliver alle sammen ramt af sygdom. På et eller andet tidspunkt i vores liv. For nogle kan det være en alvorlig influenza, som vi kommer os over. For andre kan sygdommen medføre store forandringer i hverdagslivet, fordi den er kronisk. Det kan være, at vi bliver ramt af en sygdom, som rammer vores fysik. Fx gigt. Det kan være en sygdom, som rammer os mentalt. Fx demens.

Ændringer i livet

Bliver vi ramt af en kronisk sygdom, vil det før eller siden medføre, at vi skal ændre nogle ting i vores liv. Det i sig selv kan være en stor udfordring. Nogle skal måske tvinges til at flytte fra hjemmet. Andre kan måske lære at klare sig selv derhjemme. Måske med lidt hjælp udefra. Måske i form af hjemmehjælp eller i form af hjælpemidler i hjemmet.

De fleste, som rammes af en kronisk sygdom, vil som regel gerne kunne blive i deres hjem. Længst muligt. Der er naturligvis mange faktorer, der spiller ind i overvejelserne, man gør sig, når man får sådan en sygdom.

Men der er faktisk noget, man kan gøre for at udskyde tidspunktet for, hvornår man skal flytte fra sin egen bolig. Man kan tage nogle af de hjælpemidler i brug, som findes på markedet. Det kan fx være, at du bliver ramt af gigt og derfor får svært ved at håndtere en køkkenkniv. Du kan derfor købe en maskine, der kan hjælpe dig med at snitte eller hakke grøntsagerne.

Demens

Måske bliver du ramt af demens. Du har måske ikke de helt store problemer med at huske at tage den medicin, du har fået ordineret nu. Men på et tidspunkt kan det være, at du glemmer det. Du kan købe et demensur, som kan minde dig om tidspunkter for aftaler eller om, hvornår du skal tage din medicin.

Mange hjælpemidler, som vi får brug for, hvis vi har sådan en sygdom, kan man købe i pakkeform. Det vil sige, at du kan få produkter, som vil hjælpe dig i din hverdag til en billigere pris. Der findes demenspakker, som indeholder både sansepuder eller musikpuder, der kan afhjælpe urolighed. Der findes pakker, der også indeholder tyngdepuder og andre hjælpemidler, som en person med demens sætter pris på.

Demenspakker

Du kan få demenspakker i flere forskellige udgaver. Det er op til dig at bestemme, hvor mange produkter du vil have. Selvfølgelig kan du også købe produkterne enkeltvist. Jeg nævner bare demenspakker, fordi sygdommen udvikler sig. Og måske tænker du ikke lige nu på, at du måske kan blive meget urolig og derfor muligvis få gavn af en musikpude på et senere tidspunkt i dit liv. Demens kan være meget barskt.

Nej, det er rigtigt, vi kan ikke forudse, hvad der sker. Men vi kan styre vores økonomi. Vi kan tage vores forbehold. Det handler jo om, at vi gerne vil blive hjemme længst muligt. Også selvom vi er syge og måske får brug for hjælp fra professionelle folk. Vi bør derfor tale med vores familie om, hvad der vil ske, og hvad der kan gøres, så ingen kommer til at føle, at livet er for problematisk.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *