Sofaen eller rejsen?

Mange af os kan simpelthen ikke forstå, at nogen mennesker bare ikke vil ud og rejse. De foretrækker at blive hjemme i de vante og kendte omgivelser. Vi, der ikke kan forstå det, siger at de ikke er nysgerrige eller har mod på livet. I mange tilfælde har vi ret: De er ikke nysgerrige efter at opleve andre menneskers kultur og levemåde. De har nok i den de kender. Men i nogle tilfælde, så har vi bestemt ikke ret: Det er en bevidst beslutning, som de har taget. De vil ikke rejse. Måske fordi de har haft en dårlig erfaring. Vi kan ikke vide det – og vi bør ikke dømme dem som værende uinteresserede i omverdenen. De vil jo gerne lytte til vores egne rejseoplevelser.

Måske en skidt oplevelse?

Måske havde du søgt efter billige rejser til et eksotisk sted i Sydamerika, og fordi du havde modet – og måske også naiviteten – så tog du afsted, uden at tænke på mulige ulykker, du kunne blive udsat for. Du fortæller måske om halsbrækkende busture på smalle mudderstier et eller andet sted i bjergene. Du har slet ikke tænkt, at turen rent faktisk var livsfarlig. Nej den var et farverigt eventyr. Og det er lige præcist det, rejser handler om. Og hvem kan ikke lide at få eventyr fortalt?

Det er jo eventyret, vi opsøger, når vi rejser ud i verden. Hvordan vi rejser og med hvilke tanker om vores valgte rejseform, er en anden sag. I nogle tilfælde – fx som i eksemplet ovenfor har det nok været lidt tankeløst. Eller det har måske netop været de mudrede veje, der var årsagen til, at I valgte netop den busrute.

Afbudsrejser er meget populære

De fleste – lidt mere erfarne rejsende – har dog gjort sig nogle tanker om rejsen. De har måske erfaringer, som bevirker, at de ønsker lidt mindre ’eventyr’ og mere sikkerhed.

De har stadig modet på at opleve det helt uventede – og helt sikkert et ønske om at opleve det autentiske på det sted, de vil besøge. Det kan derfor være meget sandsynligt, at de finder afbudsrejser, som kan føre dem til en særlig destination – og eventyret for dem begynder dér: Deres afbudsrejse havde nemlig ’uspecificeret logi’ i beskrivelsen. Det kan jo dække over alt fra et simpelt telt på en tilfældig campingplads til en luksussuite på et stort hotel. Derfra begynder deres eventyr: Hvordan klarer de at bo i telt i 14 dage? Hvor meget kommer de til at kede sig i luksussuiten, der indeholder alle faciliteter, som vi også har derhjemme?

Charterrejser findes nemt på en dansk portal

På en eller anden måde kommer der altid et eventyr, som de rejsende kan fortælle om. Og så er rejsen en succes. Heldigvis.

Nogle mennesker foretrækker mindre eventyr – forstået på den måde, at de gerne vil føle sig trygge ude i det fremmede. De køber derfor en af de mange charterrejser fra Rejsepriser, der tilbyder både sikkerhed og vejledning til, hvordan og hvorledes ude på destinationen. De kommer også hjem med deres egne eventyr, som oftest handler om særlige oplevelser, de har haft. Enten ved at se en særlig seværdighed eller ved at opleve et særligt udsigtspunkt i naturen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *